Oświadczenie Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej „Zatrzymaj Aborcję”

Katolicka Agencja Informacyjna podaje, że na posiedzeniu 11-14.09 prawdopodobnie po raz pierwszy zbierze się  podkomisja d/s projektu #ZatrzymajAborcję.

Komitet Inicjatywy Ustawodawczej „Zatrzymaj Aborcję” podtrzymuje stanowisko, że powołanie podkomisji było działaniem na szkodę poczętych dzieci, kosztowało życie niewinnych ludzi i niepotrzebnie wydłużyło czas pracy nad projektem.

Istotne jest nie to, kiedy po raz pierwszy zbierze się podkomisja, ale to, kiedy zakończy prace rekomendując projekt Komisji Polityki Społecznej i Rodziny oraz kiedy sama komisja skieruje #ZatrzymajAborcję do drugiego czytania na sali plenarnej wnosząc o uchwalenie projektu.

Z zaskoczeniem przyjmujemy deklarację przewodniczącego podkomisji Grzegorza Matusiaka o potrzebie czujności, gdyż w podkomisji znajdują się osoby nieprzychylne projektowi z partii Nowoczesna i PO. W ubiegłych miesiącach wszyscy członkowie podkomisji także z PiS i Kukiz’15 głosowali przeciw niezwłocznym pracom nad #ZatrzymajAborcję. Zaś sama podkomisja powstała na wniosek prezydium Komisji, którego poseł Matusiak jest członkiem, a ponadto w czasie powoływania podkomisji poseł Matusiak nie sprzeciwił się jej składowi oraz głosował za tymże składem.

Wyrażamy nadzieję, że jedno posiedzenie wystarczy do odpowiedzenia na pytanie, czy Rzeczpospolita Polska może pozwalać na zabijanie swoich obywateli ze względu na zły stan ich zdrowia.

Nie bądź obojętny!  Wspieraj działania Fundacji! Jeśli uważasz, że to co robimy, jest dobre i słuszne, pomóż to kontynuować! Nawet niewielkie wpłaty mają znaczenie. Numer konta: 47 1160 2202 0000 0004 7838 2230

Sprawdź podobne wpisy

NAMBLA to amerykańskie stowarzyszenie, które opowiada się za zmianą przepisów dotyczących seksu z nieletnimi. Ponadto

17 lipca, 2024

W Sejmie wygrało życie. Posłowie odrzucili ustawę o dekryminalizacji aborcji. Faktycznie projekt legalizował mordowanie dzieci

15 lipca, 2024

Nie od dziś wiadomo, że lobby LGBT chętnie wyciąga rękę po dzieci. W Kielcach zaplanowano

15 lipca, 2024

Bądź na bieżąco!

Chcesz wiedzieć, co się dzieje? A może umykają Ci ważne wydarzenia? Pokonaj cenzurę treści pro-life: zapisz się na newsletter! Będziemy informować Cię bezpośrednio i już nic nie przegapisz.